Trec Booster Protein Cream 300g Chocolate Nuts

24,99 
Dostępność: -
Ilość
Towar chwilowo niedostępny.

Koszty i czas dostawy:

- Przesyłki wysyłamy od poniedziałku do piątku w ciągu 24h od złożenia zamówienia

- Darmowa wysyłka dla zamówień od 300 zł

- Sposoby dostawy: Kurier InPost, Paczkomaty, Poczta Polska

- Koszt wysyłki dla zamówień płatnych z góry - 9.99 zł 

- Koszt wysyłki dla zamówień płatnych przy odbiorze: Kurier InPost 15.99 zł Paczkomat 14.99 zł

- Przesyłki zagraniczne wysyłamy za pomocą kuriera GLS i Poczty Polskiej 

Sposoby płatności w sklepie online: 
- BLIK
- Przelewy24
- Raty PayPo (Zapłać za 30 dni)
- PayPal
- Płatność przy odbiorze
- Tradycyjny przelew bankowy 


Zwroty:
Jeśli rozmyśliłeś się lub zakupiony towar Ci nie odpowiada to możesz go nam odesłać w terminie 14 dni liczonych od dnia otrzymania przesyłki.

*Więcej informacji na temat zwrotów oraz reklamacji znajduję się TUTAJ

 

Proteinowy krem do smarowania z orzechami laskowymi i kakao, bez dodatku cukrów, zawiera naturalnie występujące cukry. Zawiera substancję słodzącą.

BOOSTER PROTEIN CREAM CHOCOLATE-NUTS to pyszny krem do smarowania pieczywa słodzony maltitolem. Spożywanie żywności zawierającej maltitol zamiast cukru pomaga w zachowaniu mineralizacji zębów.

BOOSTER PROTEIN CREAM CHOCOLATE-NUTS zawiera sterole roślinne, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania co najmniej 0,8 g steroli roślinnych dziennie.

BOOSTER PROTEIN CREAM CHOCOLATE-NUTS zawiera pełnowartościowe białko pochodzące z mleka. Produkt może ulegać rozwarstwieniu. Jeśli na powierzchni kremu zauważysz warstwę oleju, po prostu wymieszaj go przed spożyciem.


W BOOSTER WHEY CREAM KRYJE SIĘ "DOBRA KALORIA"

Produkt jest słodzony MALTITOLEM - jest to substancja przypominająca cukier i niemal tak samo słodka, ale zawiera o połowę mniej kalorii. Maltitol to naturalny słodzik, który nie jest metabolizowane przez bakterie w jamie ustnej, dzięki czemu nie wywołuje próchnicy zębów.

Ponadto, proces rozkładu maltitolu w organizmie człowieka wymaga dużo mniejszego udziału insuliny, więc poziom glukozy we krwi jest dużo mniejszy, dlatego maltitol jest często stosowany w dietach odchudzających, redukujących spożycie węglowodanów oraz przez diabetyków i cukrzyków.


KREM WYSOKOBIAŁKOWY - ZAWIERA AŻ 21% BIAŁKA

Białko jest naturalnym źródłem aminokwasów, pełniących szerokie spektrum funkcji w ustroju. Jest ono potrzebne do syntezy protein ustrojowych (w tym także mięśniowych!), które pełnią funkcje budulcowe, regulatorowe (przeciwciała, enzymy, hormony). Białko jest niezbędne do wzrostu, naprawy tkanek, sterowania procesami metabolicznymi (enzymy), regulowania gospodarki wodnej kwasowo – zasadowej , transportu substancji (np. żelaza).

Jednak względy zdrowotne to nie jedyny powód, dla którego powinniśmy codziennie spożywać pełnowartościowe białko. Białko to składnik pokarmowy, który wymaga ogromnych nakładów energii na trawienie i przyswajanie. Zmusza tym organizm do pracy (a praca to spalanie kalorii), dzięki czemu pozwala utrzymać szczupłą sylwetkę.

 

BARDZO NISKI POZIOM CUKRÓW PROSTYCH


Węglowodany stanowią 35% udziału w produkcie, ale cukry proste tylko 4,7% (dla porównania popularny krem czekoladowy zawiera 57,6%, w tym cukrów 56,8%). Pozostałe składniki to: kakao o obniżonej zawartości cukru 6,2%, prażony orzech laskowy 6,2%.


ZAWIERA ZDROWE TŁUSZCZE DZIĘKI OBECNOŚCI STEROLI ROŚLINNYCH


W składzie produkty znajduje się też nieutwardzony olej palmowy. Jest to naturalny olej, który w przeciwieństwie do oleju palmowego utwardzonego wykazuje wiele benefitów zdrowotnych.


Olej palmowy, to stały olej roślinny, który jest wytwarzany z miąższu lub nasion olejowca gwinejskiego. Surowy olej zawiera dużo wartości odżywczych: antyoksydanty, witaminę E i beta-karoten. W oleju palmowym jest dziesięć razy więcej alfa i beta-karotenu niż w marchwi. Dodatkowo jest w nim koenzym Q10, który, wraz z alfa i beta-karotenem, ma pozytywny wpływ na układ sercowo-naczyniowy.


Jednym z błędnych przekonań dotyczących oleju palmowego, jest też założenie, że zawierając tłuszcz nasycony musi również zawierać cholesterol. Tylko tłuszcz zwierzęcy zawiera cholesterol. Olej palmowy jest olejem roślinnym, zatem nie zawiera absolutnie żadnego cholesterolu. Obecne w nim sterole mogą natomiast obniżać w organizmie poziom złego cholesterolu.

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Mogą Cię zainteresować