E-400 WITAMINA E-400 250 KAP
E-400 Natural marki NOW® zawiera witaminę E – ważny przeciwutleniacz i pierwszą linię obrony przeciwko peroksydacji lipidów. Ma szczególnie istotne znaczenie dla ochrony komórek organizmu przeciw uszkodzeniom spowodowanym przez wolne rodniki (oksydacyjnym).
Dla zachowania bezpieczeństwa i satysfakcji swoich klientów NOW Foods stosuje surowce jakości farmakopealnej a ich dostawcy są regularnie kontrolowani.
Zawartość: 250 kapsułek żelowych
Dzienne spożycie: 1 kapsułka
Opakowanie starcza na: 250 dni
Masa netto: 150 g
Składniki
Witamina E (octanu D-alfa-tokoferylu); nośnik – ekologiczna oliwa z oliwek; kapsułka – żelatyna wołowa; subst. rozpuszczająca: gliceryna roślinna, woda.
Uwaga: zawiera pozostałości składników z przetwórstwa soi (bez GMO). W procesie produkcji nie wykorzystano: drożdży, pszenicy, glutenu, kukurydzy, mleka, jajek, ryb, skorupiaków. Wyprodukowano w zakładzie spełniającym warunki GMP, w którym przetwarza się również inne składniki zawierające te alergeny.
Zawartość składników fizjologicznie
czynnych w dziennej porcji: |
Zalecana do spożycia dzienna porcja:
1 kapsułka |
% RWS |
Witamina E (octan D-alfa-tokoferylu) |
268 mg / 400IU |
2233% |
RWS – Referencyjna wartość spożycia (dzienna)
† – RWS nie zostało określone
Sposób użycia
1 kapsułka dziennie wraz z posiłkiem.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania się i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Przechowywanie
Po otwarciu przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym i chłodnym miejscu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ostrzeżenie
Produkt przeznaczony dla osób dorosłych. Spożywanie produktu jest niewskazane w okresie ciąży i karmienia.
Uwaga
Umieszczony wewnątrz pakiecik służy utrzymaniu świeżości produktu i jest niejadalny. Należy go przechowywać w słoiczku.
W kapsułce może nastąpić rozdzielenie składników oraz zmiana barwy. Jest to zjawisko naturalne, nie wpływające na jakość produktu.