Właściwości OLIMP Whey Protein Complex 100%® :
- specjalnie opracowany matrix białkowy- ultrafiltrowanego koncentratu białek serwatkowych WPC instant oraz zaawansowanego technologicznie izolatu białek serwatkowych WPI-CFM® w formie instant.
- Izolat CFM® i koncentrat białek serwatkowych takie jakich użyto w Whey Protein Complex 100%® charakteryzują się wysoką wartością odżywczą.
- Pozyskiwane w zaawansowanych procesach technologicznych zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych.
- Wysoka wartość odżywcza sprawia, że izolowane i koncentrowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródła białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo.
- Izolat CFM® i koncentrat białek serwatkowych przyczyniają się do wzrostu lub utrzymania masy mięśniowej.
Zastosowanie:
Przeznaczenie: dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej, głównie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.
OLIMP Whey Protein Complex to produkt bardzo dobry jakościowo w dobrej cenie!
Dawkowanie:
Sposób użycia: 1-3 porcji dziennie – po przebudzeniu, pomiędzy posiłkami, po treningu lub przed snem. 1 porcję preparatu (35 g = 1 miarka) rozpuścić w 150 ml1 wody. Spożyć zaraz po przygotowaniu. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
* Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.
Składniki OLIMP Whey Protein Complex:
Wartość odżywcza w 100g / na porcję (35g+150ml wody)
Wartość energetyczna 1628,9 kJ; 389,7 kcal / 571,4 kJ; 136,7 kcal
Białko 75 g / 26,2 g
Węglowodany 7,8 g / 2,7 g
w tym cukry: 5,9 g / 2,1 g
Tłuszcz 6,5 g / 2,3 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 4,0 g / 1,4 g
Błonnik pokarmowy 0 g / 0 g
Sód < 0,3 g / < 0,1 g
Aminogram wzorcowy w 100g / w 35g:
Aminokwasy łącznie 75000 mg /26250 mg
kwas L-glutaminowy 13575 mg / 4751 mg
L-walina 4425 mg / 1549 mg
L-fenyloalanina 2250 mg / 788 mg
L-tyrozyna 1950 mg / 683 mg
L-arginina 1575 mg / 551 mg
Glicyna 1050 mg / 368 mg
L-metionina 1650 mg / 578 mg
L-histydyna 1275 mg / 446 mg
L-cysteina 1650 mg / 578 mg
L -tryptofan 1055 mg / 368 mg
Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
Składniki: 93,5% preparaty białkowe (ultrafiltrowany koncentrat białek serwatkowych WPC, izolat białek serwatkowych WPI – CFM®), fruktoza, aromaty, kwas jabłkowy – regulator kwasowości, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza - zagęstnik, acesulfam K, sukraloza, cyklaminian sodu - substancje słodzące, barwniki: koszenila (dla smaku truskawkowego, truskawkowo-kiwi, wiśniowego, wiśniowo-bananowego), E150c (dla smaku toffi, czekoladowego, ice coffee, kawowego, capucino, orzecha laskowego).